zondag 30 december 2007

Willems Veranda vormt nieuwe wielerploeg

Woensdagmiddag had bedrijfsleider Luc Willems samen met mede-initiatiefnemer Geert De Moor en wielrenner Lucien Van Impe goed nieuws voor de wielerliefhebbers. Vlaanderen krijgt er volgend jaar een nieuw wielerteam bij. Het “Willems continental cycling team” wordt één van de 8 continentale ploegen, waarvan de aanvraagdossiers door de licentiecommissie van de KBWB werden aanvaard. De ploegleiding maakte nog geen namen bekend van wielrenners of medesponsors maar de grote interesse van de regionale zender AVS en de goede contacten tussen de regionale zenders en de nationale omroep doen vermoeden dat de nieuwe ploeg voldoende aandacht in de media zal krijgen.

Voor de initiatiefnemers is het alvast een opsteker dat een bedrijf als Willems NV bereid bevonden werd om in dit wieleravontuur te stappen. Voor ingewijden is het geen geheim dat gedelegeerd bestuurder Luc Willems sinds jaar en dag het wielrennen een warm hart toedraagt. Met dit initiatief wil hij als hoofdsponsor vooral ook mogelijkheden bieden aan jong talent. Mede-initiatiefnemer Geert De Moor heeft alvast een vaste waarde uit de Belgische wielersport kunnen overhalen om de sportieve leiding op zich te nemen. “Beste klimmer aller tijden” Lucien Van Impe wordt vanaf januari 2008 de sportdirecteur. Het belooft dus een mooi wielerseizoen te worden.

Geert De Moor: “Er waren al lang plannen om een nieuwe ploeg te vormen, er zijn jonge en talentvolle renners genoeg. Maar plots werd er vanuit de Wielerbond aangedrongen om snel met een voorstel te komen. Daarom werd er op 26 september een vzw opgericht die een voorstel naar de Wielerbond formuleerde”. Dat voorstel werd ondertussen aanvaard. Kersvers sportdirecteur Lucien Van Impe maakte de overstap van het ProTour team Unibet. Het nieuwe team start met een budget van 500.000 euro, maar zonder renners. Luc Willems: “We gaan een contract aan voor één seizoen, maar dat kunnen er gerust meerdere worden. We vormen nu een ploeg met 8 jongeren en 8 profs. Pas rond half december kunnen we namen bekend maken, nu wordt er nog druk onderhandeld”. Link: www.verandaswillems.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: