zondag 30 december 2007

Artevelderun is een groot succes

De organisatoren van de Artevelderun waren donderdagavond in hun nopjes. Met ruim 300 deelnemers mocht het initiatief geslaagd genoemd worden. Joris Buyl en Katrien Roesbrugge wonnen de 10 km Run. Martin Pellemans en Eline Daelemans wonnen de 5 km Run. Stefan Boulez en Linde Content wonnen de 2,5 km Run elk in hun eigen categorie. De zes winnaars kregen elk een hartslagmeter. Maar omdat het accent eerder op deelnemen dan winnen lag kregen heel wat deelnemers een mooie prijs. Medeorganisator Marleen Roesbeke van LOGO: “Mede dankzij de gezondheidsbeurs was de dag zo een succes dat we volgend jaar zeker afsluiten met een fuif”.

logo1Marleen De Pover, organisator: “Alles verliep gesmeerd, de indruk was zeer positief en we zijn blij met de grote opkomst. Dit alles was echter niet mogelijk zonder de inzet van de talrijke medewerkers”. De Artevelderun is er in de eerste plaats om mensen te overtuigen om te bewegen, daarbij komt informatie over gezondheid, voeding, beweging en voorlichting over diabetes. Voor deze informatiecampagne kozen wij voor een gezondheidsbeurs die op heel veel interesse mocht rekenen. Gelukkig was er de goede samenwerking met LOGO. Het idee van de Gezondheidsbeurs is meteen ook een aanloop naar het Diabetessymposium op 15 en 16 november in Gent.

arrtevelderun01De hele Run verliep in een bovenste beste sfeer. Schepen Tom Balthazar liep zoals beloofd de 2,5 kilometer, hij liep bovendien in goed gezelschap van Barbara Vandenbussche, Miss Benelux. Gella Vandecaveye en Luc Van Lierde liepen respectievelijk mee in de 5 km en de 10 km. Hier mocht Dorothy Raemdonck, Miss Sport Belgium 2007 het startschot geven. De opbrengst van de Artevelderun ging bovendien naar een goed doel. Marleen De Pover: “Er wonen in Gent enkele honderden mensen met diabetes die in armoede leven. Dankzij de opbrengst van de Artevelderun worden er nu pakketten met zelfhulpmateriaal samengesteld, die worden via de Gentse Wijkgezondheidscentra verdeeld”.

Gastspreker Reddy De Mey maakt ondertussen promotie over de Touareg-Trail, een tocht van 8.300 kilometer dwars door Afrika. Reddy, zelf diabetespatiënt, doet mee om te bewijzen dat mits goede begeleiding ook diabetespatiënten nog veel in hun mars hebben. Met 25 ploegen van twee man trotseren ze in hartje Afrika de woestijn en het klimaat. Overdag in een 2-pk’tje, s’nachts in een tent. Reddy De Mey: “Ik steun al jaren de Vlaamse Diabetes Vereniging en de Diabetesbeurs. Nu ga ik mee naar Afrika als co-piloot om mensen met diabetes een hart onder de riem te steken en het taboe te doorbreken”. De opbrengst van de Touareg-Trail gaat bovendien naar de Vlaamse Diabetes Vereniging. Bij aankomst in Benin zullen de sponsors in een plaatselijk ziekenhuis materiaal afzetten voor diabetespatiënten. Link: Touareg-trail


Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: