zondag 30 december 2007

Groep H. Essers is Onderneming van het Jaar

Logistiek dienstverlener Groep H. Essers is verkozen tot Onderneming van het Jaar 2007. Ernst & Young organiseert dit jaar samen met De Tijd en Fortis de 13e editie van de ‘Onderneming van het Jaar’ award. Groep H. Essers werd door de jury tot laureaat verkozen uit een selectie van 5 genomineerde bedrijven: Aliplast, Exmar, Groep H. Essers, Sarens Group en Torfs. Ivo Marechal, CEO van Groep H. Essers, kreeg de trofee uit handen van Vlaams Minister-president Kris Peeters. Die reikte ook ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ uit aan Financial Architects. Link: www.ondernemingvanhetjaar.be

Ernst & Young organiseerde de verkiezing ‘Onderneming van het Jaar’ voor het eerst in 1995 om succesvolle bedrijven in de schijnwerpers te zetten en hun prestaties te bejubelen. “De award wordt toegekend aan Vlaamse bedrijven die met hun durf en ondernemingszin onze economie krachtig stimuleren. Vanuit onze expertise merken we het enorme belang van dat ondernemerschap in Vlaanderen. Met onze onderscheiding willen we dan ook allereerst dat ondernemerschap promoten. Dagelijks komen we in contact met kleine of grotere bedrijven over heel Vlaanderen waar ondernemers bijdragen tot onze economische vooruitgang, elk op hun manier, met hun mogelijkheden en hun visie. Met onze award willen we die ondernemers, die dag in dag uit met durf en zin voor innovatie bijdragen aan de economische evolutie van ons land, belonen,” zegt Jo Sanders, vennoot Ernst & Young.

Groep H. Essers neemt plaats in het indrukwekkende lijstje van laureaten naast Metris (2006), Option (2005), Deceuninck (2004), Miko (2003), Omega Pharma (2002), Resilux (2001), Melexis (2000), Sioen Industries (1999), Compex (1998), Icos Vision Systems (1997), ECA (1996) en Real Software (1995). Voor ‘De Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ koos de jury dit jaar Financial Architects. “Om een bedrijf te laten uitgroeien tot een succesvolle onderneming, is veel moed en doorzettingsvermogen nodig. Het zijn de werknemers en het management die als een team moeten samenwerken om deze krachtinspanning te leveren, niet alleen om de competitie het hoofd te kunnen bieden, maar om ze zelfs voorbij te kunnen steken. De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming’ werd in 2005 in het leven geroepen om jonge ondernemingen een duwtje in de rug te geven en hen aan te tonen dat dit nog maar het begin is van hun succesverhaal.

Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: