zondag 30 december 2007

Naakt tegen Zinloos Geweld

Twaalf Antwerpse Horeca vrouwen deden wat ze niet laten konden: ze trokken hun stoutste schoenen aan en lieten hun kleren vallen. Het initiatief startte twee jaar geleden, maar toch duurde het tot 8 november voor de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens het eerste exemplaar overhandigt kreeg. Laurence Van Bree, moeder van de vermoorde Luna en restauranthoudster, had een moeilijk jaar achter de rug. Bijna was het project afgesprongen, tot Laurence opnieuw zwanger werd. Dat gaf de doorslag: Laurence poseerde hoogzwanger als teken van hoop, verwachting, toekomst en zo veel meer. Twaalf vrouwen, allen boven de 40, poseerden heel stijlvol en bevallig. Ze laten zien dat horeca springlevend is en dat ze hun mannetje staan. En ze halen er geld mee op voor de stichting Tegen Zinloos Geweld.

avrawe08Christian Lapinne: “We zijn heel blij met het initiatief van deze horecavrouwen die hiermee een positief signaal geven. Dankzij de opbrengst kunnen we nu de tweede druk van ons educatief Vlinderspel financieren. Experts verzekeren mij dat het heel zelden gebeurt dat een educatief spel een herdruk kent, maar is er zelfs vanuit het buitenland meer dan behoorlijke interesse”. Het ziet er naar uit dat de beweging die op 18 april 2006 spontaan ontstond als reactie op de zinloze moord op Joe Van Holsbeeck vorm krijgt. Dit dankzij de talrijke initiatieven die overal ontstonden en de vele vrijwilligers die onbaatzuchtig meewerken. De VZW verspreid niet alleen het Vlinderspel maar voert in talrijke Vlaamse steden vlindertegel acties. Daarbij worden opvallende vlindertegels geplaatst op drukke en symbolische plaatsen. Talrijke steden kochten al zo veel vlindertegels dat ze stilaan uitgroeien tot een sybool.

avrawe04Donderdagavond kreeg ook de Gentse schepen Mathias De Clercq een A-vrAwe kalender overhandigd. Initiatiefnemer Patrick De Bouw, voorzitter van de Federatie HoReCa Vlaanderen - afdeling Gent, stelde de kalender voor in aanwezigheid van een delegatie A-vrAwe kalendergirls. Schepen De Clercq drukte zijn waardering uit dat ook de Gentse Horeca dit initiatief tegen zinloos geweld volmondig steunt. De kalender wordt verkocht via de website www.zinloosgeweld.net .

In Gent is de kalender ook te koop in de volgende deelnemende horecazaken:
Kroeg Brasserie Restaurant d’Ouwe Hoeve, Dorpsstraat 48 te Deurle.
Cafe Pallieter, Overpoort 68 te Gent
Café Ter Walle, Krommewal 96 te Gent.
Restaurant Bastet, Oudburg 90 te Gent
Café De Kuip Van Gent, Korenmarkt Gent
Café Restaurant Le Progres , Korenmarkt Gent
Hotsy Totsy, Hoogstraat 1 (Poel), Gent.


Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: