zondag 30 december 2007

32ste internationale Mars Leger-Natie.

Toen de militaire provinciestaf van Oost-Vlaanderen, wegens budgettaire besparingen niet meer kon en mocht instaan voor de organisatie van de mars, hebben de organisatoren van het eerste uur, met name de kringen van de reserve van Gent, terug de fakkel overgenomen met de bedoeling de banden tussen Defensie en de Natie verder te blijven aanhalen. Ondanks dat spook van de budgettaire besparingen blijven zij wel de steun genieten van Defensie, het Provinciebestuur van Oost-Vlaanderen en van de stad Gent, en meer in het bijzonder van de Gentse Flikken. Deze 32ste mars zet dan ook de succesformule van vorige edities verder. De jaarlijks bijna 1.200 deelnemers zijn immers een voldoende bewijs van het succes.

Op zaterdag 10 november starten alle omlopen in het Recreatiepark Blaarmeersen te Gent en komen daar ook terug aan. Wie kiest voor de 10 km krijgt naast de prachtige natuur van de Leiemeersen en de Leiemeanders in Drongen, ook het recreatiedomein zelf voorgeschoteld. De 20 km stappers kiezen resoluut voor het hinterland van Drongen zelf, om daarna via diezelfde idyllische Leie vanaf Drongen via Afsnee en via al even mooie landelijke wegen terug te keren naar de Blaarmeersen. Wie de 30 km verkiest, moet echter vanaf Drongen nog verder richting Luchteren en zijn Onze-Lieve-Vrouwe kapel, om dan pas te mogen terugkeren over de kerkwegels en andere veldwegen naar Drongen dorp. Tenslotte moeten de 40 km stappers ook nog het stiltegebied van Luchteren trotseren om het mooie dorp Vinderhoute met zijn vele kastelen te bereiken. Hierna keert het parcours terug via Luchteren en Drongen naar de Blaarmeersen. Dit jaar pakken de organisatoren ook uit met een aangepast parcours voor rolstoelgebruikers.

Naast de mooie omlopen is de organisatie ook gekend voor zijn sympathieke halteplaatsen waar de reservisten op hun eigen manier zorgen voor een natje en een droogje tegen zeer schappelijke prijzen, sfeer gegarandeerd. Zo plannen zij opnieuw enkele verrassingen op het parcours, waardoor de organisatie misschien terug de allures van een sneukeltoer krijgt. Ook de jaarlijkse traditie om verschillende deelnemende wandelclubs te belonen met tal van bekers en trofeeën wordt behouden. Alle wandelliefhebbers worden dan ook vriendelijk uitgenodigd voor de 32ste editie van deze internationale wandeltocht. Inschrijven kan tussen 8 uur en 14 uur in het Sportchalet van het sport- en recreatiepark de Blaarmeersen te Gent. Meer informatie op het nummer 0487/45.00.69, via email mars.leger.natie@gmail.com of op de website www.kkrogent.com

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: