Zaterdag 1 december 2007 wordt een absolute topdag voor Hotel en Bakkerijschool Gent, want dan probeert ze in samenwerking met Beemster de grootste kaasfondue van de wereld te maken op Kokerello in Flanders Expo Gent. De recordpoging begint onmiddellijk bij de start van Kokerello om 10 uur. Meesterkok Guy Van Cauteren komt er op toezien dat zijn recept goed wordt opgevolgd en zal de leerlingen met raad en daad bijstaan, want het wordt een hele klus om in het Guiness Book of Records te komen. Het huidige wereldrecord staat op naam van The Melting Pot, een restaurant in Fond du Lac in de staat Wisconsin in de Verenigde Staten. Op 8 september maakte dat restaurant een fondue met 1.600 pounds kaas ( 725 kg ) in een pan met een breedte van 8ft ( 2,44 m ) en een hoogte van 36 inch ( 91 cm ). Hotel en Bakkerijschool Gent en Beemster laten alvast 1.000 kg Beemster kaas aanrukken en voorzien tientallen flessen witte wijn en kilo’s specerijen en look om het record meteen heel wat scherper te stellen. De speciale fonduepan wordt in een gespecialiseerd bedrijf ( Lekkerkerker in Lopik ) gemaakt en zal ongeveer 1.80 meter breed zijn en 1.30 meter hoog. Heel bijzonder is dat de pan met stoom verwarmd wordt.
Radio 2 zal de hele dag door aandacht besteden aan de recordpoging en verschillende bekende Vlamingen zullen komen proeven. De Beemster fondue zal rond 13 uur klaar zijn en wordt dan gratis uitgedeeld aan de bezoekers van Kokerello. http://www.kokerello.be/
Guido Van Peeterssen
zondag 30 december 2007
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten