zondag 30 december 2007

Karnaval Ledeberg met de Druumfabrieke

Op 11 november opent Karnaval Ledeberg officieel het nieuwe carnavalseizoen. Vanaf die dag kunnen de voorbereidingen voor de nieuwe feestviering officieel starten. Eigenlijk is deze datum louter symbolisch want, zowel bij het organisatiecomité als bij de onderscheiden Ledebergse carnavalverenigingen zijn er al heel wat plannen gesmeed en acties ondernomen. Bepaalde verenigingen zijn al gestart met de wagenbouw en bijna wekelijks zijn er activiteiten voor Ledebergse karnavalisten. In feite ligt het sociale leven rond karnaval op deze deelgemeente nooit echt stil. Twee Ledebergse carnavalverenigingen organiseren op 11 november een openingsmoment: de Boterlekkers (BTLK) geven een schot voor de boeg om 11.11u in hun lokaal Café Bristol, Hundelgemsesteenweg 173. De Prinsenkamer van Ledeberg houdt vervolgens zijn officiële opening om 15.11u in Café Breughel, Ledebergplein 18. Inlichtingen op www.karnavalledeberg.be

Het thema voor het volgende Karnaval Ledeberg luid de Druumfabrieke. Hierbij kunnen de carnavalverenigingen zich onbeperkt uitleven in hun eigen droomwereld (of in die van anderen). De satire van de Ledebergse karnavalisten kennende zal er hier en daar ook wel een nachtmerrie tussen zitten. Het Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw zal zich samen met de 11 Ledebergse carnavalverenigingen opnieuw volledig inzetten om het peil van de karnavalviering op deze deelgemeente te kunnen handhaven. Op dit ogenblik liggen, naast de zeer grote Ledebergse inbreng, ook al een aantal gast- en gerenommeerde muziekgroepen onder contract om de drieëntwintigste stoet een feestelijk tintje te geven. Het Ledebergse karnaval mag ook de geboorte van een nieuwe groep vieren : LKV De Tuugangers, met hun lokaal in café Drie Koningen in de Langestraat..

Het programma voor 2008 ziet er, zoals steeds, goed gevuld uit. We lichten alvast een heel klein tipje van de sluier op. De 14de Prins- en 9de Prinsesverkiezing gaat door op zaterdag 19 januari in de feestzaal van het Dienstencentrum Gentbrugge. Door de voorziene start van de renovatiewerken aan de Ledebergse feestzaal moeten de karnavalisten noodgedwongen tijdelijk uitwijken naar de aangrenzende deelgemeente. Het postnummer blijft wel hetzelfde maar de locatie is toch een beetje anders. Het 3de Karnavalfeest voor Senioren wordt op vrijdagnamiddag 8 februari gevierd in het Seniorencentrum “De Vijvers” Het befaamde Ledebergse carnavalweekend heeft plaats op 15, 16, 17 en 18 februari 2008 met als voornaamste uitschieters de 16de Plateaushow op vrijdagavond, de 23ste Karnavalstoet op zaterdagnamiddag, de Kinderkarnavalnamiddag en de Druumspellekes op zondagnamiddag, de Boterworp en de Popverbranding op zondagavond, en de Rondgang van de Travo's op maandagnamiddag. Enkel de Plateaushow verhuist naar Gentbrugge. Alle andere activiteiten blijven vanzelfsprekend op Ledeberg. De volledige inhoud van het programma, met wellicht nog een paar nieuwigheden, wordt in de loop van januari 2008 bekend gemaakt.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: