zondag 30 december 2007

Cultuurdag voor Gentse senioren tijdens de Seniorenweek

Cultuur en Senioren staan centraal tijdens de Seniorenweek van 19 tot 25 november. In de zomer stuurden enthousiaste fotografen foto’s in die de affichecampagne van de Gentse Seniorenweek bepaalden. De aandacht lag op het positief in beeld brengen van senioren en hun leefwereld. Tijdens de Seniorenweek zelf kan op vrijdag 23 november de rijke Gentse cultuurgeschiedenis in verschillende cultuurhuizen worden herontdekt. Luisteren naar vertellers en een ontdekkingstocht langs nieuwe dansstijlen en de wereld van het improviseren staan centraal op de culturele namiddag. Gent heeft een rijke culturele geschiedenis en dit is nog goed te zien aan de verschillende cultuurhuizen die we terugvinden in het centrum van de stad. De Gentse senioren zijn dan ook van harte uitgenodigt om vier bakens van het Gentse culturele leven te verkennen met een gids: Kunstencentrum Vooruit, de Vlaamse Opera, theater Tinnenpot en NTGent zetten hun deuren open!

In de namiddag verwelkomen we alle senioren in Theater Tinnenpot waar belleman Gilbert Demaringo de namiddag in goede banen leidt. Jo Decaluwe verkent de wereld van Cyriel Buysse terwijl liefhebbers van Zuiderse verhalen aan hun trekken komen bij de Mexicaan Abigail Viveros Espinosa. Maria De Baets zoekt haar verhalen dan weer in onze eigen stad met haar ‘Gentse sagen’. Speciaal voor deze dag trakteert auteur Raymonda Wille op stukken uit haar eigen werk. Improviseren kan op elke leeftijd. Onder deskundige begeleiding van de Belgische Improvisatieliga ontdekken de aanwezigen de geheimen van goed improviseren. Ook wie zich aangesproken voelt om zelf aan de slag te gaan als improvisator, kan dit op deze namiddag uitproberen. Dansliefhebbers kunnen dan weer terecht bij de dansinitiaties lijndansen en disco. Oefening baart kunst! En die kunsten kunnen de dansers tonen tijdens het vrij dansen.

Doorlopend is een compilatie oude films uit de tentoonstelling ‘Het dagelijks leven in bewegend beeld’ van het Huis van Alijn te zien. Ontspanning, feesten en kermis staan hier centraal. Verder worden alle ingestuurde foto’s geprojecteerd die het Cultuurcentrum Gent ontving in het kader van de Fotowedstrijd Seniorenweek 2007.

Op rijdag 23 november, rondleiding: 9.45 uur, 13 uur en 17 uur. Toegang voormiddag: 1 euro, namiddag: 2,5 euro (koffie en taart inbegrepen). Reservaties: Gentinfo 09/210.10.10 of gentinfo@gent.be Info: Cultuurcentrum Gent, Veldstraat 82, 9000 Gent, tel: 09/269 84 95

E-mail: cultuurcentrum@gent.be Website: www.gent.be/cultuurcentrum

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: