zondag 30 december 2007

Gentse hotelschool verandert van naam en van look

hotelschool04Vanaf nu weet iedereen dat er een hotelschool is in Gent. Door het logo van de Stad Gent ook als logo voor de school te nemen, wordt de band met de stad benadrukt. De naam Tweebruggen verdwijnt definitief, en daarmee ook de verwarring. Bovendien krijgt de Hotel- & Bakkerijschool Gent ook nieuwe stijlvolle uniformen en een nieuw logo. Een uniform is belangrijk want op elk evenement waar de leerling stage doet is hij of zij ambassadeur van de school. Schepen Coddens: “Elke keer dat de Hotel- & Bakkerijschool Gent een banket, een receptie verzorgt of aanwezig is op een buitenschoolse activiteit wordt zij op een passende manier vertegenwoordigd”. Het kostuum voor de leraars is er een van Hugo Boss, voor de leraressen van Xandres. De nieuwe kledij zal voor het eerst gedragen worden op de beurs Horeca Expo in Flanders Expo van zondag 18 tot donderdag 22 november.

Voor de 19e keer is de Hotel- & Bakkerijschool Gent, nu voor het eerst onder de nieuwe naam, aanwezig op Horeca Expo. De Gentse school is niet alleen de enige hotelschool van België met een eigen stand op deze beurs, bovendien werken leerlingen en leerkrachten samen met grote chefs en culinaire verenigingen, waardoor de school extra in de kijker wordt gezet. Op zondag 18 november verzorgen leerlingen en leerkrachten de openingsreceptie in samenwerking met Gault Millau. Daarna kan het publiek demonstraties volgen in de demokeuken van hal 8. Dit jaar is het thema ‘De 5 smaken’. Naast, zuur, zout, bitter en zoet, komt de nieuwe 5de smaak, umami, aan bod. Umami betekent ‘lekker’. De leerlingen laten het publiek na afloop proeven van de hapjes en gerechten. Wie zijn keuken thuis tot een demokeuken wil omtoveren en al dat lekkers wil namaken, kan de fiches met de recepten meenemen.

Op maandag 19 november verzorgen de leerlingen de dienst voor de tafeljury van de wedstrijd ‘Les disciples d’Auguste Escoffier Benelux’. Om 13 uur organiseert de VLAM de wedstrijd ‘Vis van het jaar’, waarbij de leerlingen zorgen voor het bereiden en serveren van een rijk aanbod aan hapjes. Dinsdag organiseert de Vereniging van Grootkeukenkoks van België de wedstrijd ‘Beste grootkeukenkok van België’. De leerlingen staan in voor de ontvangst en bediening van de juryleden. Bovendien verzorgen de leerlingen de receptie van het ‘Kapittel Orde van Oost-Vlaamse Meesterdistillateurs’. Naast de bediening staan ze ook in voor het bereiden van hapjes met streekgebonden producten. Woensdag demonstreren de oud-leerlingen van de school een aantal revolutionaire kooktechnieken: vernieuwing troef in de Hotel- & Bakkerijschool van Gent.

Donderdag 22 november: 25 jaar geleden overleed de visionaire meesterkok Willy Slawinsky. De vereniging ‘Meesterkoks van België’ organiseert daarom de prestigieuze wedstrijd ‘Trofee Willy Slawinsky’. Dat wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van Horeca Expo. De leerlingen van de hotelschool zullen niet alleen de tafeldienst verzorgen, maar ook assisteren bij de bereidingen in de keuken. Ze bieden de deelnemers aan de wedstrijd en hun begeleiders een lunch aan. ’s Namiddags krijgen de vijf finalisten van de wedstrijd een leerling als keukenhulp in de strijd om de begeerde trofee. Zie ook http://www.horecaexpo.beGuido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: