zondag 30 december 2007

Broers Messiaen rijden Dakar 2008

Drie broers, Gentenaren bovendien, starten begin januari in Lissabon om de rally Dakar 2008 te rijden. Dimitri en Vincent Messiaen leggen het parcours af met een Toyota Landcruiser 100 en Jean-Christophe Messiaen rijdt met moto KMT 525. Jean-Christophe reed de Dakar in 2005 en eindigde als vijfde Belg. De broers Messiaen rijden met een Toyota die in 2001 klaar gemaakt werd voor Koen Wouters, die destijds als chauffeur de 22ste plaats haalde. Nu is Dimitri piloot en Vincent is co-piloot. Jean-Christophe verschijnt aan de start met een KMT 525 die omgebouwd werd tot een 580.

messiaen03 Het is het verhaal van drie broers die een jongensdroom waarmaken. Dimitri Messiaen: “Ooit had ons vader het idee om een moto te kopen, en zie: we waren vertrokken”. In 2005 vonden we de ideale auto: een Toyota Landcruiser die volledig voor Koen Wauters ingericht was. Wat zijn de ambities? Dimitri: “Laat ons voorzichtig zijn. De rally is een helse tocht en er komt heel wat voorbereiding bij te pas”. De broers zijn al eens op verkenning geweest en voeren nu aan aantal aanpassingen door. De rally zal dit jaar bijzonder zwaar zijn en de organisatoren kondigden aan dat er heel wat specials op het parcours zullen zitten. Het budget voor aankoop van wagen en materiaal, benzine en assistentie, inschrijvingsgeld, licentie en diverse kosten draait momenteel rond de 110.000 euro. Gelukkig zijn er heel wat sponsors zoals Red & Blue en AVS (als partner van het raceteam) en visueel aanwezig op de deelnemende wagens. AVS zal bovendien verslag uitbrengen over de rally.

AD Sport, al jaren een vaste waarde uit België assisteert ook volgend jaar. Het team voor 2008 zal bestaan de Toyota Rav proto van Koen Wauters en een tweede auto voor Pascal Feryn. De pick-up is dit jaar in handen van Luc Dewinter. Daarnaast zullen de gebroeders Messiaen als klantenteam onder de vlag van AD deelnemen in hun Toyota Landcruiser. De 5de equipe is een MAN truck in handen van Peter van Delm. Bezoek ook eens de site van de broers Messiaen op http://www.messiaendakar.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: