zondag 30 december 2007

Nieuwe brochure Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen

Dat er heel wat te ervaren en te genieten valt in het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen wordt duidelijk gemaakt in de nieuwe brochure die het natuurreservaat in al zijn pracht toont. In deze brochure spelen foto’s de hoofdrol. Zij brengen het natuurreservaat in zijn verschillende facetten in beeld. Korte stukjes tekst over het landschap, het gevoerde beheer en de rijkdom aan planten en dieren, vullen het verhaal aan. In het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen zijn drie wandelpaden uitgestippeld. Op de laatste bladzijde van de brochure worden ze in kaart gebracht.

Wie het verhaal in en achter het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen in het veld wil ontdekken, is welkom op zaterdag 26 januari 2008. Om 15 uur start een gratis wandeling aan de hoofdtoegang in de Driepikkelstraat 32 in Mariakerke (tot omstreeks 17 uur). Ook rolstoelgebruikers kunnen deelnemen. Het gebied en de brochure worden dan aan de bezoekers voorgesteld. De wandeling is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan vanaf donderdag 14 januari 2008 via Gentinfo, tel. 09 210 10 10 (van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur).

De brochure over het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen is gratis te verkrijgen bij de Milieudienst (in het stedelijk natuurcentrum en in Gentbrugge), in de Stadswinkel (Administratief Centrum, Wilsonplein), in het infokantoor van de Dienst Toerisme, in het dienstencentrum van Mariakerke en bij Natuurpunt Gent. Link: http://www.gent.be/bourgoyen-ossemeersen

Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: