zondag 30 december 2007

Wie wordt de AXA Belgian Master 2007?

Na een geslaagde eerste editie in 2006 komt er van 9 tot 11 november opnieuw een AXA Belgian Masters tornooi. Plaats van afspraak is de Topsporthal Vlaanderen aan de Gentse Watersportbaan. Maandagmiddag mocht een enthousiaste gedeputeerde Hilde Bruggeman de vier kandidaten loten die op 9 oktober tijdens de kwartfinale tegen elkaar uitkomen. Het worden Dick Norman tegen Kristof Vliegen en Steve Darcis tegen Christophe Rochus. Op 10 november speelt de eerste winnaar tegen Olivier Rochus, Xavier Malisse neemt het daarna op tegen de tweede winnaar. Zondag om 13 uur is het dan de finale.

Het belooft in elk geval spannende reeks te worden. Het tornooi begint op 9 november om 19 uur. Organisator Dick Norman is de nestor van de groep en kijkt terug op een mooi gevuld palmares. Hij neemt het op tegen Kristof Vliegen die vorig jaar eindigde als eerste Belg en snelste stijger op de ATP ranglijst. Daarna (om 21.30 uur) speelt Steve Darcis, nieuwkomer en favoriet, tegen Christophe Rochus die zijn tegenstanders vaak weet te verassen met tempowisselingen. De finale wordt gespeeld op zondag om 13 uur. Winnaar vorig jaar was Xavier Malisse, benieuwd wie dit jaar de winnaar wordt. Malisse gaat er in elk geval voor. De prijzenpot is bovendien niet mis: de winnaar gaat naar huis met een bronzen beeldje, vervaardigd door kunstenaar Jan Desmaretz en 10.000 euro. Bovendien is er nog een prijzenpot van 100.000 euro, te verdelen onder alle winnaars.

De organisatie geeft SOS Kinderdorpen een duwtje in de rug door een deel van de opbrengst door te storten, maar ook door de verkoop van een exclusieve handdoek waar alle deelnemers op afgebeeld staan. Zaterdag geven Rony Mosuse en Sandrine als ambassadeurs van SOS Kinderdorpen een gastoptreden. En wie wil kan voor 1 euro een tennisbal kopen en hem in de ton gooien van de speler die ze graag een duet zouden willen zien zingen met Sandrine. Momenteel zijn er reeds 6.800 tickets verkocht, wat betekent dat er nu al sprake is van een geslagde tweede editie. Meer info op www.axabelgianmasters.be

Guido van Peeterssen.

Geen opmerkingen: