zondag 30 december 2007

Oost-Vlaams kampioenschap judo te Kruishoutem

Naar jaarlijkse traditie vond het Oost-Vlaamse judokampioenschap plaats te Kruishoutem. En zoals we het in Oost-Vlaanderen gewoon zijn kregen we judo van een hoog niveau. Het provinciaal kampioenschap is een selectietornooi voor het Vlaams Kampioenschap op 21 oktober. De eerste vier plaatsen leveren immers een ticket op voor dit kampioenschap. Het hoogtepunt wordt het Belgisch Kampioenschap op 3 november. Een aantal atleten ontbrak op het provinciaal kampioenschap door het Militair Wereldkampioenschap. Daniel Fernandez en Hanne Van Bossele krijgen dan ook uitzonderlijk een rechtstreeks ticket voor het Belgisch Kampioenschap.

judo02Bij de dames in de lichtste gewichtscategorie is het Nele Heylbroeck die zich kampioen van Oost-Vlaanderen mag noemen na een mooie finale tegen Fien Devos. In de categorie -52 kg komen de favorieten elkaar tegen in de finale. De Groote Julie neemt het op tegen Snel Stefanie. Dat beide dames internationale ervaring hebben bewijst ook de finale. In een gelijk opgaande finale is het Stefanie die met een klein verschil het goud kan binnenhalen. In de categorie -57 kg krijgen we twee ervaren dames tegen elkaar. Janiek Vanderdonckt kan goud binnenhalen tegen Nathalie De Pauw. Bij de -63 kg kregen we een spannende minifinale voor de 3° plaats tussen Copers Ilse en Billiet Sandrine, beide meisjes zijn van JC Eeklo. Na een spannende wedstrijd gaat Sandrine met het brons terug naar Eeklo. In de finale krijgen we twee internationale atleten: De Baets Sara tegen Katrien Ongena. Het is uiteindelijk Sara die de duimen moet leggen voor Katrien. In de categorie -70 kg weet Sofie De Saedelaere haar favorietenrol waar te maken tegen een sterke Fran De Somer. Sofie is leerling van de topsportschool en opgenomen in het ABCD project, een overkoepelend project van BLOSO, BOIC en Minister Anciaux dat talentvolle jongeren voorbereid op de spelen 2012 – 2016. In de finale -78 kg nemen Evy Callebaut en Evelien Timbermont het tegen elkaar op. Het is Evelien die goud behaalt. Bij de +78 krijgen we een klassieke finale: Asma Mektoum tegen Elise Vereecken. Beide meisjes kennen elkaar door en door. Ondanks de zwaardere gewichtscategorie krijgen we mooi en bewegelijk judo te zien. Deze keer is het Asma die Elise met Ippon weet te vloeren.

judo01Bij de heren tot -66 kg staan Everaert Jochen en de Clercq Frederick tegenover elkaar in de finale. Jochen is als oud-leerling van de topsportschool judo de favoriet. Na een spannende finale weet hij zijn favorietenrol waar te maken. De finale -73 kg wordt een Zeels onderonsje: Bart Ongena en Kevin Van Gansbeke. Beide zijn talentvolle jongens met internationale ervaring. Bart is tevens leerling van de topsportschool en opgenomen in het ABCD project. Na een prachtige finale kan Bart het goud binnenhalen. In de categorie -81 kg komen Sami Loussif (Ronse) en Tim Van Glabeke (Nazareth) elkaar al tegen in de tweede ronde. In een spannende wedstrijd, waar beide favorieten het beste van zich zelf geven, is het uiteindelijk Tim die de wedstrijd wint. Sami weet later nog het brons binnen te halen. In de finale krijgen we een ervaren Vincent Noterman tegen Tim Van Glabeke. Vincent haalt het goud binnen. Een mooie finale krijgen we ook in de categorie -90 kg. Sven Van Driessche, pas 20 jaar, komt uit tegen een oude rot in het vak: Frederik Van Vlaenderen. Het wordt een fysiek zware finale waarin Sven de overhand haalt en het goud naar Zele kan meenemen. In de finale -100 kg mag Hans De Vos een thuiswedstrijd spelen tegen Jonas Bonte. Hans haalt het goud binnen voor eigen publiek. Bij de zwaargewichten (+100 kg) komen Peter Vermeir en Koen Lens tegen elkaar uit. Peter haalt het goud binnen.

Geen opmerkingen: