zaterdag 29 december 2007

UNICEF ambassadeur Danny Glover op 34ste Filmfestival Gent

Acteur Danny Glover zal in de hoedanigheid van UNICEF Goodwill Ambassadeur het komende Filmfestival Gent bezoeken. Het Filmfestival Gent is een van de ‘Events for UNICEF’ die de kinderrechtenorganisatie structureel ondersteunt. Glover zal een Lifetime Achievement Award ontvangen voor zijn hele carrière en de film Bamako inleiden. Ondertussen brengt hij de nieuwe campagne van UNICEF België onder de aandacht. Het is de tweede maal dat Glover te gast is in Gent. In 1994 stelde hij er The Saint of Fort Washington voor. Op maandag 15 oktober zal hij tijdens een benefietavond de film Bamako persoonlijk inleiden en zijn engagement voor UNICEF toelichten. Glover krijgt ook een Lifetime Achievement Award voor zijn volledige carrière.

Een goede start in het leven is het centrale thema van de campagne. Onder de noemer ‘Samen 4 miljoen baby’s redden’ hoopt UNICEF België minstens 300.000 euro in te zamelen ter ondersteuning van de UNICEF projecten in Sierra Leone. Met de in België ingezamelde fondsen wil UNICEF 42.000 kinderen tot 5 jaar en 13.000 zwangere vrouwen in het Pujehun district in Sierra Leone toegang geven tot een basispakket van zorgen voor veilig moederschap, kraamzorg en aangepaste zorgen voor de pasgeborene.

De ‘Events for UNICEF’ vormt een exclusieve groep van Belgische toonaangevende evenementen bestemd voor een breed publiek met internationale uitstraling die UNICEF België structureel ondersteunen. De Memorial Van Damme, het Dictée du Balfroid en het Filmfestival Gent nemen hierbij het voortouw. UNICEF België werkt reeds enkele jaren nauw samen met Filmfestival Gent, zowel op het vlak van fondsenverwerving als pleidooi- en promotiewerk. Zo waren in het verleden verscheidene UNICEF goodwill Ambassadeurs te gast op het festival zoals Sir Peter Ustinov, Roger Moore, Vanessa Redgrave en Lord Richard Attenborough. Danny Glover zal op deze benefietavond de film Bamako inleiden in Kinepolis Gent. Voor deze voorstelling gelden de gangbare kortingen niet. De opbrengst van de voorstelling gaat immers naar UNICEF.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: