zaterdag 29 december 2007

Sint-Pieters Trekpaardenfeest

Op zaterdag 25 augustus is het voormalige Sint-Pietersdorp de gastheer en het decor zijn van de eerste Sint-Pieters Trekpaardenfeest, een samenwerking tussen de Stad Gent en de Vlaamse Fokkers van het Belgisch Trekpaard. Dit bijzondere evenement vindt voor de eerste maal plaats op het Sint-Pietersplein in Gent. Het hele gebeurten draait rond het trekpaard, dat dan ook in veel facetten aan bod komt: een keuring van jaarling hengsten, een show met bereden en aangespannen dieren, kleurvariëteiten, een trekwedstrijd, boomslepen en een Spel zonder grenzen. Daarnaast valt er ook wat te ontdekken op de potjesmarkt en is er een demonstratie kruisboogschieten van de Sint-Rochusgilde. In de Sint-Pieterskerk wordt om 15 uur de film Boerensymfonie van Henri Storck vertoond, een uniek document over het boerenleven van ongeveer 70 jaar terug, toen het trekpaard nog de hoofdrol speelde.
’s Middags kunnen de benen onder tafel geschoven worden voor een oogstmaaltijd, opgediend op het tuinterras van de Sint-Pietersabdij. De oogstmaaltijd bestaat uit verse appelmoes van onbespoten appeltjes van de abdijtuin en een zomerse barbecue van kippenbrochette, casselerrib en kalkoenfilet met een roomsausje van champignons en kroketten. Daarbij een kwart liter Alisonwijn en als afsluiter ijs met frambozencoulis. Prijs: 17 euro. Vooraf reserveren bij Gentinfo: 09 210 10 10, van maandag t.e.m. zaterdag van 8 tot 19 uur. Inschrijven kan tot maandag 20 augustus.
Ook de Sint-Pietersabdij staat van 10 tot 18 uur open voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Ricorso’ van Octave Landuyt. Met de movieguide van de historische monnik Alison ontdekt u de abdij als historisch monument. Voor de kinderen zijn er van 14 tot 17.30 uur gratis activiteiten in de Wereld van Kina.

Geen opmerkingen: