zaterdag 29 december 2007

Gentbrugse boerenmarkt doet het goed

boerenmarkt(1)6 Na één jaar boerenmarkt was het feest op de terreinen van voormalige Trefil Arbed site. De boerenmarkt Gentbrugge is een initiatief van Bedrijvencentrum De Punt, samen met de inwoners van Gentbrugge, oud-werknemers van Trefil-Arbed, vzw Plattelandsontwikkeling en met de steun van de Stad Gent en Gent, Stad in werking. Op een boerenmarkt verkopen landbouwers hun eigen producten, eventueel aangevuld met producten van collega’s. Het aanbod is daarom seizoensgebonden maar sommige telers slagen er in om hun klanten geruime tijd te voorzien. Het echtpaar Dupont uit Lierde komt elke woensdag naar Gentbrugge en op vraag van hun klanten zorgen ze voor lekkere vastkokende aardappelen. Die waarderen het dat ze voor een aantrekkelijke prijs een goede en constante kwaliteit krijgen.

boerenmarkt(1)3Ter gelegenheid van de verjaardag kregen alle aanwezigen een glaasje aangeboden vanwege OXFAM, de vrijwilligers waren heel de namiddag in de weer met inschenken. Ondertussen draaide ook het “Rad van Gezond Fortuin” doorlopend. Alle kinderen mochten draaien aan het rad en wonnen gratis gezonde voeding of een bloemetje voor mama of oma! Verder staat er een springkasteel onder veilig toezicht én was er een orgelman in de weer. Eén keer in de maand wordt ook een special gehouden samen met de lokale OXFAM Wereldwinkel. Zo is ook de boer uit het zuiden met zijn producten op de markt vertegenwoordigd!

boerenmarkt(1)5De Gentbrugse boerenmarkt trok van bij het begin veel bezoekers, op de openingsdag vorig jaar werd uitzonderlijk een piek van 1.000 bezoekers geteld, en ook nu nog, van zodra het marktaanbod op gang komt, worden er 350 tot 400 bezoekers geteld. Dat maakt de Gentbrugse boerenmarkt tot één van de beste van Gent. De boerenmarkt in Gentbrugge was bij de start de vijfde boerenmarkt in Gent. Al jarenlang vinden er boerenmarkten plaats in de Brugse Poort (Charles l’ Epéeplein), op de Blaisantvest (aan parking Sint-Lucas ziekenhuis), in Oostakker (Oude Bareel) en Sint-Amandsberg (Halvemaanstraat). Sinds 23 mei is er een zesde boerenmarkt in de Scandinaviëstraat.

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: