zaterdag 29 december 2007

British Vision plaatst MSK Gent op de kaart

Van 6 oktober tot 13 januari 2008 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent samen met een aantal belangrijke partners de prestigieuze tentoonstelling ‘British Vision’. Deze tentoonstelling over Britse kunst is meteen ook de grootste die ooit buiten het Verenigd Koninkrijk georganiseerd werd. British Vision werd voorbereid met vooraanstaande Britse specialisten en maar liefst 55 musea werkten mee om een selectie van 300 meesterwerken in het Gentse MSK samen te brengen. Verschillende Gentse musea en cultuurhuizen spelen in op ‘British Vision’. Ook het Festival van Vlaanderen, de Handelsbeurs en De Bijloke Muziekcentrum voorzien Britse programma’s. Meer info op British Vision.

De tentoonstelling focust op twee fundamentele kenmerken die de originaliteit van de Britse kunst bepalen: een talent voor observatie en een neiging tot het visionaire. Beide visies doorkruisen alle kunstvormen in Groot-Brittannië. In het Gentse MSK staat een schitterende selectie van Britse meesterwerken opgesteld. Landschapschilderkunst, het Britse portret, de sociaal geëngageerde kunst en de literaire en bijbelse inspiratie. De tentoonstelling besteed veel aandacht aan de fotografie, maar ook Britse kunstenaars in de Eerste en Tweede Wereldoorlog komen aan bod. Doorheen de thematische zalen krijgt de bezoeker de gelegenheid om de Britse cultuur en de aparte benadering van vele Britse kunstenaars te bestuderen en te vergelijken.

Praktisch: een ticket kost 8 euro, 6 euro voor jongeren, groepen en 55 plus. Kinderen tot 12 jaar, begeleiders van gehandicapten en leden ICOm: gratis. Gesloten op maandag. Het MSK is gelegen aan de F.Scribedreef,1 (aan het Citadelpark) te Gent. Tel +32 (0)9 240 07 00, fax +32 (0)9 240 07 90, mail museum.msk@gent.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: