zaterdag 29 december 2007

Tafelen met een hart

Van maandag 1 oktober tot zondag 4 november bieden 33 Oost-Vlaamse restaurants en brasseriën een menu of suggesties met een hart aan. De restaurants schenken minimum tien procent van de omzet van deze gerechten aan twee organisaties: Plan België en het Pedagogisch Centrum Wagenschot. De actie wordt bekroond met een slotgala in het ICC Ghent. Het Pedagogisch Centrum Wagenschot en Plan België organiseren deze actie al voor de derde maal. Beide organisaties steunen jongeren die minder kansen krijgen. Met de opbrengst van deze derde editie verzorgt Plan België de financiering van een geboorteregistratieproject in Burkina Faso en richt het PC Wagenschot in Eke-Nazareth een leskeuken in. De vorige edities brachten 16.000 en 21.000 euro op. Een waterpomp in Burkina Faso, een lagere school in Cambodja, een werkplaats voor de opleiding metselaar in Eke, dit alles werd gerealiseerd mede dankzij de succesvolle acties Tafelen met een hart.


Drieëndertig Oost-Vlaamse restaurants scharen zich achter het initiatief. Wie tussen 1 oktober en 4 november in één van deze restaurants uit eten gaat, kan er kiezen voor een menu of suggestie met een hart en steunt zodoende beide projecten. Daarenboven kan de klant een actiekaart invullen waarmee hij kans maakt op een mooie prijs. De actie wordt bekroond met een slotgala in de vorm van een creatieve culinaire wandeling op zaterdagavond 10 november in het ICC Ghent. Creatieve chefs uit restaurants Grade, Pakhuis, Patyntje, HA’ en Belga Queen verzorgen elk per gang een feestelijke bordjesparade waaruit het publiek vrij kan kiezen. Prominente gasten omkaderen de fijne degustatie met hun aanwezigheid en met muzikale ondersteuning. En de opbrengst van het slotgala gaat integraal naar de twee begunstigde organisaties. Tijdens het slotgala wordt het resultaat van de actie bekend gemaakt.

De prijs voor het gala bedraagt 75 euro per persoon, aperitief en bijhorende wijnen inbegrepen. Reservatie is noodzakelijk. Informatie bij Pedagogisch Centrum Wagenschot, Steenweg 2, 9810 Eke-Nazareth, 09 280 89 60 of Plan België, Martelaarslaan 31, 9000 Gent, 09 269 54 54. Website www.tafelenmeteenhart.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: