zaterdag 29 december 2007

Parkeerbedrijf Stad Gent viert 25e verjaardag

Het Stedelijk Parkeerbedrijf Gent is erg actief: plaatsen en onderhouden van de 989 parkeerautomaten, dagelijkse controle van de 18.416 betalende bovengrondse parkeerplaatsen, exploitatie van vijf ondergrondse parkings en beheer van het parkeergeleidingssysteem. Bovendien bezorgde het Parkeerbedrijf de Gentenaren 4.557 nieuwe bewonersvignetten en 17.685 verlengingen. Ook werd de basis gelegd voor verschillende acties zoals GSM parkeren, het parkeermanagement op de site van The Loop, een parking aan Sint-Pietersstation en de afwerking van de nieuwe ondergrondse parkeergarage Ramen. Bovendien werd vorig jaar een mooie winst gerealiseerd van 4.222.064 euro, daarvan staat het Parkeerbedrijf 991.575 euro af aan de Stad Gent. De rest wordt gebruikt voor de financiering van diverse investeringen in parkeerinfrastructuur.

Maar het Parkeerbedrijf bestaat 25 jaar, een goede reden om eens te feesten. Dat feest start op 1 september op het Sint-Pietersplein. Iedereen mag meevieren met gratis optredens van Biezebaaze, Koen Crucke, Coco Jr. en Sioen. Het Parkeerbedrijf wil gebruikmaken van dit jubileum om haar verschillende exploitaties in de kijker te zetten. Zo stond het bewonersparkeren op 1 juni centraal en werden de bewoners die hun bewonersvignet kwamen afhalen verwend met een hapje en een drankje in de kantoren van het Parkeerbedrijf. Op 15 juli was het de beurt aan de parkeerders op de P+R terreinen Flanders Expo en Oostakker. Zij kregen een gratis tram- of busticket, een ijsje op de Gentse Feesten en gewassen wagen bij terugkomst. Op 25 augustus kregen de parkeerders in alle stedelijke parkings een leuke gadget krijgen. Hierbij zat ook een uitnodiging voor het feest op het Sint-Pietersplein op 1 september.

En het belooft erg druk te worden. Zo brengt Biezebaaze vanaf 19 uur de sfeer erin. Het wordt een uniek optreden, want Biezebaaze zal die dag zijn nieuwe dvd opnemen. Vanaf 21 uur zorgt I Musici Fiamminghi voor de nodige ambiance met een heus Proms concert. Onder leiding van Willy Claes zullen zij een muzikale cocktail van klassiek en pop brengen. Gastartiesten van dienst zijn Koen Crucke, Coco Jr. en Sioen. De avond wordt afgesloten met een bal populaire met muziek uit de jaren ‘80, het ontstaansdecennium van het Parkeerbedrijf. Op 29 september is er nog een laatste actie, dan schenkt het Parkeerbedrijf de totale opbrengst van het betalend straatparkeren integraal aan een verdienstelijk Gents initiatief. Link: www.parkeerbedrijf.gent.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: