zaterdag 29 december 2007

Brandweersite wordt sekssite

Tot onze grote spijt is de internetsite van de brandweer Waarschoot verdwenen, weg, foetsie, in rook opgegaan. Merkwaardig is dat wel, vooral omdat de site plots erg veel bezoekers kreeg. Niet omdat de spuitgasten van Waarschoot plots zo immens populair zijn, neen, helemaal niets van aan. De site is overgenomen door seks spammers. Seks wat? Ja, de site stond plots vol met erotiek en werd daarom geblokkeerd. Volgens insiders die gegevens van DNS geraadpleegd hebben, heeft de beheerder zijn site verwaarloosd en zijn jaarlijkse bijdrage aan DNS niet betaald. Jammer genoeg zijn er bedrijven die zich specialiseren in het opzoeken van verlopen domeinnamen om die dan vol te stouwen met reclame.

Om haar domeinnaam terug te krijgen moet de brandweer Waarschoot zich nu wenden tot de rechtbank, maar dat wordt een lastige klus. Een ander middel is een bemiddelaar inschakelen, dat gaat snel en goedkoop. Maar dan moeten beide partijen akkoord zijn. De reden waarom we als internetsite op dit verhaal ingaan is wel dat internetjournalistiek vaak in een slecht daglicht gesteld wordt: internetberichtgeving is niet accuraat. Kranten met hun professionele journalisten daar en tegen brengen een snelle en juiste synthese. Tot we dit artikel in Het Volk lazen. Maar de manier waarop de klassieke media klakkeloos persberichten overneemt is soms hilarisch, wie is hier onzorgvuldig?

In bovenstaand krantenartikel staat: “Volgens het parket is de dader een computerpiraat uit het Afrikaanse Equatoriaal-Guinea. De brandweer verwacht het probleem vandaag te kunnen oplossen”. Niets van aan: de site is nog steeds geblokkeerd. Er waren helemaal geen kapers of hackers bij betrokken. Enkel de slordigheid van de webmaster is het probleem, hij had nooit de domeinnaam uit handen mogen laten gaan. Toch werd vorig jaar op deze site gewaarschuwd voor het probleem en in een interview schetste de ICT verantwoordelijke van de provincie Oost-Vlaanderen het probleem, meer zelfs: de provincie helpt de Oost-Vlaamse gemeenten en staat ze bij met raad en daad. Wat er van de internetsite van de brandweer Waarschoot geworden is kan u lezen via deze omweg.

Guido Van Peeterssen .

Geen opmerkingen: