zaterdag 29 december 2007

ShakeThat wint Grote Prijs ISTF

De jury van het Internationaal Straattheater Festival besliste met bijna éénparigheid van stemmen om de prijs toe te kennen aan ShakeThat. Het is de derde keer op rij dat een voorstelling uit de circuswereld de prijs wint. (In 2005 Hopla Circus, in 2006 Compagnie du Mirador. Met ShakeThat leggen vijf Vlaamse jongleurs zich toe op de kunst van het cocktail-shaken en serveren voor u 'juggling en comedy on the rocks' Vijf jongleurs in een cocktailbar, is dat wel een goed idee? Niets lijkt nog veilig als vijf personages één voor één in de bar verschijnen. Flessen en shakers, limoenenen, ijsblokjes en glazen maken deel uit van hun spel vol humor, die niemand onbewogen laat. Mix circuskunsten, straattheater, magie en cocktail-shaken in een beker en laat je verrassen door ShakeThat.

De voorstelling is een origineel concept in een eigen decor dat opvalt en aantrekt. De voorstelling wordt met veel humor gespeeld, zit vol goocheltrucs die doelbewust lukken of mislukken en originele vondsten die ondersteund worden met een goede muziekkeuze. Elke speler heeft zijn eigen karakter ontwikkeld en blijft deze consequent volhouden. Ook het publiek word bij de voorstelling betrokken. Een van de spelers moest deze week nog vervangen worden omdat hij tijdens het Cirque Plus Entrepot festival in Brugge zijn voet brak bij het ontwijken van een kind. Er is met de invaller hard gewerkt aan de voorstelling om ze toch nog op tijd klaar te krijgen voor Gent. Deze nog jonge groep die vorig jaar nog binnen de circusateliers speelde, verdient alle kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen als professionele groep.

De voorstelling viel blijkbaar ook erg in de smaak van het publiek. Er waren 319 inzendingen waarvan 31 een ongeldig stemformulier hebben ingediend. De prijs van 5000 euro wordt later in het najaar uitgereikt. Als tweede kwam Peter Shub uit de bus. De publieksprijs ter waarde van € 2500 gaat dus ook naar ShakeThat. Ward Devriese uit Brugge is de persoon die het best de volgorde geraden heeft wint een prijs van € 250.


Meer informatie op:

www.shakethat.be

www.istf.be

www.straattheater.net

Geen opmerkingen: