zaterdag 29 december 2007

Barco brengt het oude China tot leven

Barco, de partner bij uitstek in geavanceerde digitale visualisatie, kondigt aan dat het samenwerkt met het British Museum voor de uiterst populaire tentoonstelling 'The First Emperor: China's Terracotta Army'. Voor deze unieke expositie heeft Barco twee vijfkanaalsprojectiesystemen voorzien waarop in levendige kleuren en volledig in 1080 pixel High Definition één van de grootste archeologische ontdekkingen van de twintigste eeuw zal worden getoond. Barco werpt zich op als beschermer van kunst en cultuur en is trots partner te zijn van het British Museum. Om de geschiedenis van de eerste Chinese keizer voor te stellen koos het British Museum resoluut voor de geavanceerde apparatuur van Barco. Aan de hoofdingang naar de tentoonstelling wordt een bijkomende Barco projector gebruikt die de bezoekers informatie geeft over wat ze te zien zullen krijgen.

Ann Galland, Global Director Marketing bij Barco: “Barco deelt de overtuiging van het British Museum dat crosscultureel onderzoek bijdraagt tot een betere wereld, zowel in het bedrijfsleven als in de kunst. Daarom zijn we bijzonder trots om voor deze tentoonstelling de visualisatiepartner te zijn van het British Museum.” De beide vijfkanaalsdisplaysystemen projecteren één volledig en naadloos beeld op een gebogen 20 meter breed scherm. Wazige overlapzones waar projecties met elkaar samenvallen worden volledig weggewerkt, en garanderen dat het hele beeld eenzelfde kleur en dezelfde niveaus van helderheid heeft.

Met een lichtsterkte van 2,500 ANSI lumens, een verhoogd aantal pixels en diepe kleurensaturatie, is de iCon H250 een perfecte keuze voor accurate breedbeeldprojectie van stilstaande en bewegende beelden. Zijn single-chip DLP technologie staat bekend voor zijn duurzaamheid en zijn betrouwbaarheid, een eigenschap die verder wordt versterkt door de gesloten, filterloze optische DLP-kern. Dit design voorkomt dat er stof in de projector komt en verzekert een standvastige beeldkwaliteit bij intensief, aanhoudend gebruik.

Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten en is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd. In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.
Lees hier meer over de tentoonstelling

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: