zaterdag 29 december 2007

CJP geeft haar site Gobots.be uit handen

CJP lanceerde begin december 2006 met succes haar nieuwe website www.gobots.be . Op deze site vinden jongeren heel wat informatie over muziek, theater, film, muziek, mode, dans en lifestyle in Vlaanderen en Brussel. Ook reizen, games en uitgaan komen aan bod. De inhoud van de site wordt geleverd door een groep -26-jarigen met journalistiek talent. Vier figuurtjes, gobots genoemd, maken de surfers wegwijs op de site. Bossa, Irma, Andy en Melvin beleven cultuur elk op hun specifieke manier. Na die succesvolle relaunch eind 2006, neemt CJP de volgende stap met haar website. Het bepalen en het maken van de inhoud van Gobots.be wordt overgedragen aan een onafhankelijke jongerenredactie, onder het toeziend oog van Yves Desmet (De Morgen) en Greet Op de Beeck (VRT nieuws).

Via Gobots.be stimuleert CJP jongeren tot een actieve cultuurparticipatie en zinvolle vrijetijdsbesteding. Onder meer door de uitbouw van een zelfstandige ‘jongerenredactie’, geïnspireerd door de principes achter “Participatie”, “Peer-to-Peer-inspiratie”, “User Generated Content”, Co-Creatie" en “Citizen Journalism”. De site wil een maximaal platform bieden aan jongeren en hen de mogelijkheid verlenen elkaar de weg te wijzen naar interessante initiatieven. Het gaat met andere woorden om een informatieve én interactieve jongerensite. De controle ligt (voornamelijk) in handen van de hoofdredactie (jongeren) zelf en wordt productioneel-logistiek en technisch ondersteund door CJP.

Gobots.be richt zich in de eerste plaats op Vlaanderen en zorgt er – mede door het inschakelen van ‘spionnen’ uit West-Vlaanderen, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Brussel – voor dat alle uithoeken aan bod komen. Zowel grote nationale als meer lokale projecten krijgen een kans. Op die manier moet de website uitgroeien tot een relevante Vlaamse jongerensite, die zelfs al eens over de landsgrenzen heen durft kijken (bijvoorbeeld via studenten in het buitenland). In ruimere zin wil gobots.be een bijdrage leveren aan de stimulering van de Vlaamse jongere tot actief en zelfbewust burgerschap.

Daarom zoekt de redactie van gobots.be jongeren die als vrijwilliger de functie van (adjunct)hoofdredacteur en eindredacteur en reporter willen opnemen. Ook video-, foto- en multimediawizzards zijn gevraagd. Misschien heb jij zin om je tekstuele of audiovisuele reportages, interviews en verslagen wereldwijd te maken? Om je leeftijdsgenoten wegwijs te maken in het aanbod van vrije tijd en cultuur? Zin om te smaken, te maken of te kraken? Dit najaar wordt de nieuwe redactie gelanceerd: groter en nog uitgebreider met veel aandacht voor festivals en concerten, films en boeken, musea en expo, theater en musical, binnen- en buitenland, in de stad of het dorp…. Cultuur van PlayStation tot Van Gogh.
Link: www.gobots.be


Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: