Op zondag 26 augustus vindt op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke de elfde Levend Erfgoed Expo plaats. Oude inheemse boerderijrassen van duiven, konijnen, hoenders, ganzen, kalkoenen, schapen, geiten, runderen, ezels, paarden en zo meer worden er voorgesteld. Speciale aandacht gaat naar de aan- en verkoopmogelijkheid: erkende fokkers bieden er hun zeldzame diersoorten te koop aan. Deze Expo is de jaarlijkse hoogmis voor ons Levend Erfgoed en wordt georganiseerd door Steunpunt Levend Erfgoed vzw met steun van het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen. Er is ook randanimatie voorzien.
Gedurende een hele dag worden alle Vlaamse en Waalse rassen van boerderij- en neerhofdieren extra in de kijker gezet. De dieren worden in al hun facetten voorgesteld. Ook wordt de jaarlijkse keuring van de acht schapenrassen uit onze stamboeken georganiseerd, die van onze twee - ondertussen erkende - geitenrassen en van het Ouessantschaap. Er is de befaamde verkoop van inlandse neerhof(ras)dieren, er zijn de arena demonstraties, standjes, ritjes met de koets. Kortom, een niet te missen gebeuren voor de dierenliefhebber.
Voor de Provinciale Landbouwkamer voor Oost-Vlaanderen is deze expo een ideale gelegenheid om het publiek te laten kennismaken met het Oost-Vlaams project 'Platteland boert buitengewoon goed'. Ook het nieuwste aanbod 'de Pierlepeinsnuffeltocht' wordt officieel voorgesteld. Pierlepein maakt kinderen én volwassenen warm voor alles wat groeit en bloeit op en rond de boerderij. Deze snuffeltocht omvat een zintuigenprikkeling voor kleuters: horen, zien, voelen én ruiken komen er ruimschoots aan bod! Een eerste verkenningspost is het verhaal 'muisje Pierlepein trippelt op de boerderij'. Daarna komen 'dierenjasjes', 'kop & keutel', 'beestige familie' en 'een bee(s)tje zoeken' aan bod. Het fruitsnuffelaanbod omvat: 'fruitjasjes', 'lekkere familie', 'pittig fruit' en 'op loer bij de fruitboer'.
Praktisch: de Expo is gratis te bezoeken van 10 tot 18 uur. De Expo is te bereiken via parking 1 (hoofdingang domein). Meer informatie op http://www.sle.be
Geen opmerkingen:
Een reactie posten