zaterdag 29 december 2007

Lies De Wispelaere is Miss Lichtstoet 2007

lichtstoet2Ieder jaar weer is de Lichtstoet het topevenement van de Ajuinmarkt te Ledeberg. Het is een artistiek evenement waar nu al voor de 84ste keer jong en oud naar uitkijkt. En elk jaar opnieuw worden drie Ledebergse schonen uitverkoren om op de praalwagens plaats te nemen. Vrijdagavond maakte Roger Janssens, voorzitter van het Ajuinmarkt comité de uiteindelijke selectie bekend in aanwezigheid van alle deelnemers van de Lichtstoet.

Winnares is de 20 jarige Lies De Wispelaere uit de Moriaanstraat. Zij liep school in Ledeberg en maakte haar studies af in het Sint-Franciscusinstituut te Melle. Lies werk nu voor TMVW te Gentbrugge. Lies is bezige bij want ze is niet alleen een hevig supporter van KAA Gent, ze zingt in het Sint-Livinuskoor van Ledeberg maar is ook druk bezig met de poppenkast van haar ouders. Eerste eredame is Lieve Van Draege uit de Bloemekenswijk. Lieve woonde 16 jaar in Ledeberg en haar grote passies zijn line dance en carnaval. Vicky Verbeke werd tweede eredame, ook Vicky is fan van line dance en carnaval. Zij erfde de voorliefde voor carnaval van haar vader die al jarenlang meewerkt aan de opbouw van de praalwagens.

De Ajuinmarktfeesten maken vanaf dit jaar deel uit van de Ledebergse Feesten. Het Ajuinmarkt comité en de Dekenij Ledeberg hebben namelijk besloten een mooi en gevarieerd zomerfeest aan te bieden. Om het samenhorigheidsgevoel nog te accentueren is het onderwerp van de Lichtstoet dit jaar “Wijk 18, Ledeberg”. Onderwerp zijn de Ledebergse straten en hun rijke historische en folkloristische geschiedenis. De stoet zou niet volledig zijn zonder de nodige randanimatie. Er is een kleine publiciteitskaravaan, en medewerking van de Showband Sas van Gent. Maar ook de Flemish Caledonian Pipes and Drums en de Drumband Alpason nemen deel aan de Lichtstoet. De missen krijgen tijdens de Lichtstoet gezelschap van Cies de Ajuinboer en andere Ledebergse reuzen.
Meer informatie tenslotte op de site van de Ajuinmarkt

Guido van Peeterssen.

Geen opmerkingen: