zaterdag 29 december 2007

Gentblogt valt opnieuw in de prijzen

Gentblogt, de oudste en bekendste stadsblog van Vlaanderen, heeft een drukke zomer achter de rug en die zomer was meteen ook een mooie afsluiter van een vernieuwend werkjaar. Bovendien werd Gentblogt een belangrijke mediaspeler bij de grote evenementen met nationale tot internationale uitstraling: Filmfestival, Timefestival, Blue Note Records Festival... de berichtgeving was het afgelopen jaar uitgebreider dan ooit. Verder zette Gentblogt ook de eerste stapjes buiten de grenzen van het virtuele: er werd gestart met rondleidingen, op bijzondere plaatsen, in moeilijk toegankelijke gebouwen en met originele verhalen. De interesse van de lezers bleek overrompelend.

De website, die nog steeds volledig draait dankzij de onverdroten inzet van enthousiaste vrijwilligers, bewees de titel "Beste Belgische weblog" (die ze in januari ontvingen op de Bwards, meer dan waard te zijn. De kroon op het afgelopen werkjaar waren echter de Gentse Feesten. Bij wat voor elke Gentenaar het hoogtepunt van het jaar is en wat meteen ook één van de grootste stadsfestivals ter wereld is, mocht de stadsblog vanzelfsprekend niet ontbreken. Gentblogt was dan ook nadrukkelijk aanwezig op de Gentse Feesten.

Al weken van tevoren begon de aanloop naar de Gentse Feesten: er werd druk voorbereid achter de schermen en er werd een oproep gelanceerd voor extra medewerkers. Ruim vijftig vrijwilligers versterkten de dagelijkse redactie. Voor en tijdens de Gentse Feesten werd een karrenvracht vrijkaarten weggegeven: voor Blue Note Records Festival, voor Comedy en theater, voor 10 days off en voor Puppetbuskers: in totaal ruim 170 toegangsbewijsjes. Gentblogt besloot ook samen te werken: met jongerenradio Urgent.fm en met de officiële feestensite van de Stad.

Gentblogt viel al meerdere keren in de prijzen: oktober 2005 kreeg Gentblogt internationale erkenning tijdens de Belgische World Summit Awards en nu kreeg ook Gentblogt medewerker Michel Vuijlsteke de prijs voor de beste Lifeblog


Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: