zaterdag 29 december 2007

Nieuw decor bij regionale zender AVS

De kijkers van de regionale zender AVS zullen het al opgemerkt hebben: AVS heeft het decor van haar studio in de Pégoudlaan volledig vernieuwd en ook de generieken zijn nieuw. Maar er is meer: ook de programmatie werd grondig gewijzigd. Onmiddellijk na het nieuws en de reclame is er nu het programma ‘Kiosk’ dat voor elk van de drie Oost-Vlaamse regio’s een eigen berichtgeving verzorgt. Berichtgeving over Zeeuws-Vlaanderen wordt samengevoegd met Meetjesland TV. Na het weerbericht is er ‘Postcode X’. Een reporter gaat hier op zoek naar onderwerpen waar de man in de straat over praat. Zaken waar men graag commentaar op geeft en door de cameraman op een speciale manier in beeld gebracht word.

Vanaf nu wordt de nieuwslus elke dag met een ander programma afgesloten. Op maandag vult ‘Match’ gedurende 8 minuten het scherm met nationaal voetbalnieuws. Wie meer over zaalsporten wil weten stemt maandag tussen 17.30 en 18.30 uur af op ‘Time out’. Het overige sportnieuws krijgt de AVS kijker zoals gewoonlijk op zondagavond tijdens het live magazine ‘Sport op zondag’. ‘Parti Parti’ is het nieuwe Uitmagazine van AVS. Op dinsdagavond is er ‘Parti Parti Filmspot’ met vertrouwd gezicht Roel Van Bambost. Je kunt Roel ook bekijken op dinsdag en woensdag vanaf 17.45 uur. En op vrijdag, op het einde van de nieuwslus, legt ‘Parti Parti Magazine’ dan weer de klemtoon op cultuur voor Jan en Alleman.

Ook op zaterdag en zondag zijn er enkele wijzigingen. Van zaterdagavond tot zondagmiddag presenteert Mieke Spriet het economische programma Oost@Work en Extrawork. En vanaf 6 september presenteert Cecilia Bogaert op zaterdag en donderdag het toeristische magazine ‘Bestemming Vlaanderen’ dat op alle regionale zenders te zien is. Een opmerkelijke wijziging is de verplaatsing van het programma ‘Goe Volk’ naar zondag. De reacties waren erg verdeeld, maar wie fan is van Martin De Jonghe moet vanaf nu op zondag afstemmen op AVS.

Door de toename van het programma-aanbod heeft AVS twee omroepers aangetrokken die het weekendprogramma aan elkaar praten. Sarah De Backer uit Geraardsbergen is al een geruime tijd actief in de mediawereld en is een gekend gezicht uit de series Spoed, Nonkel Jef, Zone Stad en Aspe. Ze duikt op in allerlei spots en presenteerde af en toe ‘Tien om te zien’. Ook omroeper Frederic De Vos uit Oudenaarde is een gekend gezicht. Frederic is PR-man, theaterman, acteur en presentator van talrijke evenementen. Nieuwsanker van dienst vanaf september is Eveline Masco uit Gent. Zij heeft een ruime ervaring met radio- en televisiewerk en zette haar eerste stappen als freelance journaliste bij AVS. Eveline werkt al drie jaar voor Radio 2 Oost-Vlaanderen waar zij reportages maakt en nieuwsbijdrages verzorgt. Eveline Masco is vanaf volgende week te zien voor de camera van AVS. Meer informatie op: www.avs.be

Guido Van Peeterssen.

Geen opmerkingen: