zaterdag 29 december 2007

Nieuwe voetbalaccommodatie te Wondelgem.

olympia06Donderdagmiddag mocht de Gentse Schepen Christophe Peeters de eerste steen leggen voor de nieuwe voetbalaccommodatie bij het Sportcentrum Neptunus in de Botestraat te Wondelgem. Deze komt op de plaats van het oude voetbalterrein en een vervallen cafetaria met kleedkamers. De Stad Gent investeert hiermee voor ongeveer 2,2 miljoen euro in de gezondheid van de sportieve Gentenaars. Tegen 1 augustus 2008 zullen de nieuwe voetbalterreinen speelklaar zijn. Schepen Peeters: “Deze nieuwe accommodatie past in ons plan om overal in de Gentse randgemeenten voldoende lokalen en sportterreinen te voorzien”.

olympia02Het ontwerp van deze nieuwe sportinfrastructuur is van de hand van architect Gilbert Van Hecke en studiebureau DG & P. Het project wordt geleid door de dienst Gebouwen van het Departement Facility Management. Er zijn 2 nieuwe voetbalterreinen voorzien: één van 100 x 55 m, en één van 90 x 45 m. Daartussen komt de nieuwe voetbalaccommodatie. Het wordt een eenvoudig, semi-industrieel gebouw, dat op het gelijkvloers bestaat uit: 6 kleedkamers met douches voor de spelers en 2 kleedkamers voor de scheidsrechters, sanitair, bergruimtes en technische lokalen. Op de verdieping van de nieuwe accommodatie komt een cafetaria met keuken en berging ( 200 m²), een tribune met zit- en staanplaatsen ( 500 toeschouwers), clublokalen en sanitair

olympia11Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van energiebesparende maatregelen: een condenserende verwarmingsketel op aardgas, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie voor de luchtgroep van de cafetaria en superisolerende beglazing. De toegang tot de voetbalterreinen en de accommodatie is voorzien vanaf de bestaande parking nabij het openluchtzwembad en de sporthal. De nieuwe voetbalaccommodatie Neptunus aan de Botestraat zal gebruikt worden door voetbalclub KFC Olympia Gent. Deze club bestaat al 83 jaar en bereikte ooit 1e Provinciale. De club telt vandaag 200 leden en 11 ploegen. Voorzitter Rudy Lenssens is er van overtuigd dat de nieuwe locatie grote toekomstperspectieven biedt. De Botestraat moet onderdak bieden aan de jeugd, de eerste ploeg, het bestuur en de supporters. Men zal er zich thuisvoelen zoals vroeger ‘den Olympia’ aan de Papiermolenstraat.


Guido Van Peeterssen

Geen opmerkingen: